Разкошни кюфтета по средиземноморски

15/07/2019
"Нищо не може да застане на пътя на човек, решил да опита вкусни кюфтета, приготвени по тази рецепта "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 626
  • Преглеждания за месеца353
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • кайма - 500 г смес
  • лук - 1 глава
  • чушка - 1 средна червена
  • маслини - 10 бр. със зехтин
  • магданоз
  • яйца - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • кимион
  • черен пипер
  • галета - 2 с.л. за каймата
  • сода за хляб - щипка
  • олио - 1 к.ч.
  • галета - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на много ситно главичка лук, чушка на малки кубчета и маслини на парчета.

В купа се омесва каймата със сол, прясно смлян черен пипер, кимион, галета и ситно нарязани зеленчуци, магданоз и сода за хляб.

С мокри ръце се оформят големи леко плоски кюфтета, отгоре се поръсват с малко галета и нареждаме в чиния.

Когато всички кюфтета са оформени, се загрява олио в тиган на умерена температура.

Пържим от двете страни до зачервяване, като се обръщат с две вилици, без да се бодат да не изтича сокът.

Сервираме с подходяща салата. При мен е кисело мляко, настъргана краставица, настърган кашкавал, сол и скилидка чесън.

Сипете си чаша бира и се насладете на Средиземноморския вкус!

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар