Начин на приготвяне
Нарязваме на много ситно главичка лук, чушка на малки кубчета и маслини на парчета.
В купа се омесва каймата със сол, прясно смлян черен пипер, кимион, галета и ситно нарязани зеленчуци, магданоз и сода за хляб.
С мокри ръце се оформят големи леко плоски кюфтета, отгоре се поръсват с малко галета и нареждаме в чиния.
Когато всички кюфтета са оформени, се загрява олио в тиган на умерена температура.
Пържим от двете страни до зачервяване, като се обръщат с две вилици, без да се бодат да не изтича сокът.
Сервираме с подходяща салата. При мен е кисело мляко, настъргана краставица, настърган кашкавал, сол и скилидка чесън.
Сипете си чаша бира и се насладете на Средиземноморския вкус!