Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Пилешка млечна супа от Радомирско

Пилешка млечна супа от Радомирско

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пилешка млечна супа от Радомирско
Снимка: Зори
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Най-вкусните млечни супи се правят в Радомирско, затова и оттам взехме рецептата"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 400 г
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • целина - 1/2 глава
  • черен пипер - 10 зърна
  • сол
  • за застройката
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • лук - 1 глава
  • брашно - 1 с.л.
  • бяло вино - 1/2 к.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч. (затоплено)
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се измива и се прехвърля в тенджера. Залива с 6-7 чаени чаши студена вода и се сварява заедно с нарязаните на кубчета моркови и целина, десетина зърна черен пипер и сол на вкус.

След като месото се свари, се обезкостява и се нарязва на ситно, а пилешкият бульон се прецежда.

Прецеденият бульон и наситненото месо се връщат в тенджерата и супата се оставя да къкри на намален котлон.

За застройката:

В тиган или малка тенджера се загрява малко олио и в него се задушава нарязаният на ситно кромид лук, след минутка се добавя брашното и след като се запържи се залива с чаена чаша от пилешкия бульон, добавя се бялото вино и прясното мляко.

Оставя се да заври и постепенно се прехвърля в тенджерата с пилешката супа. Изчаква се супата да заври отново и се дърпа от котлона.

След свалянето от огъня супата се поръсва с черен пипер и сол на вкус и ситно нарязан магданоз.

Добър апетит!

Забележка: Приготвена по тази рецепта, пилешката супа напомня малко на шкембе чорба, затова препоръчвам да я поднесете с купичка с наситнен чесън, разбъркан с малко сол и оцет, и лют червен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: