Пиле с круши

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497524k
Пиле с круши1 / 2
28/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 300 г печено
  • моркови - 1 малък
  • чушки - 1 червена
  • рукола - 1 бр. (може и маруля)
  • соев сос - 2 с.л.
  • круши - 1 - 2 бр.
  • мед - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете соевия сос с меда и мариновайте в получения сос пилешкото месо.

След 15 минути оваляйте маринованото пилешко в брашното и запържете за 5 минути в силно загрята мазнина.

Почистете крушите от кората и семената, нарежете на филийки и запържете да 2-3 минути в маслото. Отделно запържете нарязаните моркови и чушки.

Нарежете руколата на ситно, добавете крушите, запържените зеленчуци и пилешкото и разбъркайте. Поднесете топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: