Начин на приготвяне
Измийте тиквичките и ги нарежете на кръгчета с дебелина около 1.5 см. Изпържете в загрято олио до златисто. Извадете и отцедете от излишната мазнина върху кухненска хартия.
Нарежете маслините на кръгчета, а лука и чесъна на дребно. Обелете и нарежете домата на ситни кубчета. Загрейте олиото и запържете лука за около 2 мин.
Добавете маслините и чесъна. Пържете, като разбърквате около 2 мин. и добавете доматите. Гответе още около минута и добавете оцета, захарта и около 150 мл. вода.
Гответе соса около 15 мин. или докато се поизпари водата. Отстранете и овкусете със сол на вкус.
Подредете пържените тиквички в чиния и посипете със соса. Поръсете с нарязан магданоз и сервирайте.
Рецептата е адаптирана от bonapeti