Начин на приготвяне
Предварително измийте хубаво киноата и я накиснете за няколко часа във вода. Настържете лука и го смесете с каймата. Добавете отцедената киноа, едната супена лъжица зехтин и ригана. Омесете хубаво и направете малки топчета.
Нарежете моркова, чушката и целината на ситно. Загрейте зехтина на умерена температура и запържете зеленчуците за около 5 мин.
Сипете вода и оставете да кипне. След като заври прибавете приготвените топчета. Намалете силата на котлона и оставете супата да ври около 30 мин.
Междувременно разбийте жълтъка с киселото мляко и добавете нарязания магданоз. Вземете един черпак от врящата супа и на тънка струйка сипете като разбърквате в застройката.
След това отново на тънка струйка сипете застройката във врящата супа топчета като отново разбърквате. Оставете супата да поври около 5 мин. и отстранете от котлона.
Рецептата е адаптирана от besarabskabulgarka.wixsite.