Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа Топчета»Супа топчета с кайма и киноа

Супа топчета с кайма и киноа

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Супа топчета с кайма и киноа
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
17/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • кайма - 200 г телешка
  • киноа - 50 г
  • лук - 1 малка глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1/2 зелена
  • магданоз - 2 с.л. нарязан
  • целина - 1 ч.л. нарязана на ситно от корена
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително измийте хубаво киноата и я накиснете за няколко часа във вода. Настържете лука и го смесете с каймата. Добавете отцедената киноа, едната супена лъжица зехтин и ригана. Омесете хубаво и направете малки топчета.

Нарежете моркова, чушката и целината на ситно. Загрейте зехтина на умерена температура и запържете зеленчуците за около 5 мин.

Сипете вода и оставете да кипне. След като заври прибавете приготвените топчета. Намалете силата на котлона и оставете супата да ври около 30 мин.

Междувременно разбийте жълтъка с киселото мляко и добавете нарязания магданоз. Вземете един черпак от врящата супа и на тънка струйка сипете като разбърквате в застройката.

След това отново на тънка струйка сипете застройката във врящата супа топчета като отново разбърквате. Оставете супата да поври около 5 мин. и отстранете от котлона.

Рецептата е адаптирана от besarabskabulgarka.wixsite.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: