Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа топчета»Пролетна супа топчета с агнешка кайма

Пролетна супа топчета с агнешка кайма

Пролетна супа топчета с агнешка кайма
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Една по-различна супа топчета с агнешко месце - ще ви хареса"

Необходими Продукти

  • За топчетата
  • кайма - 300 г агнешка
  • лук - 1/2 главичка
  • кимион - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • чесън на прах - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • За супата
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • лук - 1 главичка
  • коприва - 1 ч.ч.
  • домати - 1 бр.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • фиде
  • вода - 1.5 л
  • сол - на вкус
  • За застройкатa
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рендосайте лука на ренде. Сложете го в агнешката кайма заедно с подправките и измесете всичко хубаво.

От така получената смес направете малки топчета.

Загрейте на огъня олиото и задушете лука нарязан на дребно.

Прибавете копривата, която предварително сте измили и нарязали.

Рендосайте домата на ренде и добавете и него.

Задушавайте около 2-3 минути и налейте топла вода.

Пуснете в нея топчетата и варете около 20 минути.

Добавете фидето, подправете с подправките, кубчето зеленчуков бульон, сол на вкус и варете супата топчета още 10 минути.

Свалете супата с агнешко от огъня и направете застройката, като разбиете хубаво яйцето с киселото мляко.

Темперирайте застройката с част от топлата супа и я прибавете към нея.

Поднесете пролетната супа топчета с агнешка кайма поръсена със свеж магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: