Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа Топчета»Супа топчета с пуешка кайма

Супа топчета с пуешка кайма

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Супа топчета с пуешка кайма
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
19/02/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Ето така се прави най-ароматната и вкусна супа топчета!"

Необходими Продукти

  • пуешка кайма - 250 г от бут
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 50 г прясна
  • лук - 2 глава
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • белтъци - 1 бр.
  • масло - 60 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • микс пипер - 3 щипки
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се обелват, измиват и нарязват на ситно.

Целината се измива и нарязва на малки кубчета.

Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно.

Магданозът се почиства, измива и нарязва на ситно.

Морковите, половината лук и целината се слагат се в тенджерата, в която ще се вари супата.

Заливат се с 500 мл студена вода и солта и се задушават.

Оризът се измива до бистра вода.

Каймата за супата се слага в малка купа.

Прибавя се половината от измития ориз, останалия лук, половината магданоз и белтъка.

Каймата се омесва много добре и се оформят малки топчета.

Когато зеленчуците се задушат, се прибавя 2 л. гореща вода.

След като водата заври, се прибавят топчетата.

Вари се 20 мин., след което се прибавя останалият ориз в супата.

Вари се 10 мин., след което се прибавя останалият магданоз и маслото.

Котлонът се изключва и тенджерата със супа топчета се оставя още 10 мин. на котлона.

Опитайте и вие да приготвите тази ароматна супа топчета с пуешка кайма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: