Начин на приготвяне
Уникално вкусна комбинация от съставки - индианската свещена храна Киноа прибавена към ориенталската традиционна салата Табуле!
В малка тенджерка слагаме да се заври водата за варивото. Във врялата вода добавяме зехтина и хималайската сол, а след тях измитата киноа. Варим 15-20 минути с периодично разбъркване, докато тя поеме всичката вода.
Докато киноата се охлажда, приготвяме салатата. Нарязваме краставиците на четвъртинки, доматите на малки парченца, а стария и пресния лук, тученицата и магданоза на ситно. Овкусяваме с шарлана, хималайската сол, оцет Балсамико и лимонов сок - по желание. Разбъркваме всичко с добавената охладена киноа. Готово!
Разпределяме салатата в 3 порции и я украсяваме с маслини сорт Каламата!
Чудно Вкусно!