Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Печена Тиква»Пълнена тиква с круши и стафиди

Пълнена тиква с круши и стафиди

Пълнена тиква с круши и стафиди
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
17/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • тиква - 1/2 бр.
  • круши - 1 бр.
  • стафиди - 1 шепа
  • масло - 1 бучка
  • кафява захар - 2 - 3 с.л
  • захар мусковадо - 1 к.л.
  • още
  • кафява захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете семките на тиквата. Обелете крушата и я нарежете на малки парчета. Смесете я със стафидите.

Напълнете тиквата. Поръсете я с кафявата захар, а крушата и стафидите със захар мусковадо.

Завийте тиквата в алуминиево фолио, така че да не влиза въздух вътре. Включете фурната на 180 градуса и печете 2 часа.

Махнете фолиото след изтеклото време, нарежете маслото и го поставете по горната част на тиквата. Поръсете със захарта и печете до приятен златист загар.

Готовата пълнена тиква може да поръсите с мед и орехи по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: