Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака от ориз и тиквички

Мусака от ориз и тиквички

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949868
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Пролетна вегетарианска мусака с тиквички - гарнирайте с кисело мляко и хапвайте с наслада"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 кг (5 - 6 бр.)
  • домати - 150 г (2 - 3 бр.)
  • ориз - 100 г (1/2 ч.ч.)
  • олио - 100 - 120 мл (2/3 ч.ч.)
  • прясно мляко - 400 мл
  • яйца - 3 бр.
  • магданоз - 1връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Остържете тиквичките, нарежете ги на кръгчета, посолете ги, отцедете за 10 минути и ги изпържете леко в част от сгорещеното олио.

В останалата мазнина задушете 5-10 минути настърганите домати. Добавете ориза с червения пипер, долейте 1 ч.ч. топла вода и посолете на вкус.

Оставете да ври, докато оризът поеме водата, след което разбъркайте със ситно нарязания магданоз.

В тавичката наредете на пластове тиквичките и ориза, залейте с разбитите яйца с прясното мляко и пъхнете мусаката да се пече в умерено загряна фурна.

Мусаката от ориз и тиквички е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
41
32
20
10
Дай твоята оценка: