Начин на приготвяне
В тиган запържете лука. Добавете нарязаните морков и чушки. След 1-2 минути добавете ориза. След като се позапържи, прибавете пюрето и налейте бульона.
Добавете подправките и оставате плънката да се сготви до полуготово.
Нарежете патладжана на колелца и го поръсете със сол. След 30 минути го измийте и подсушете. Нарежете тиквичката на колелца.
В намаслена тава наредете 1/2 от тиквичките. Отгоре разпределете 1/2 от плънката.
Поръсете с настърган кашкавал и покрийте с патладжана. Изсипете другата част от плънката, пак поръсете с кашкавал и подредете останалите тиквички.
Поставете няколко чери домати и отново поръсете с кашкавал. Разбийте яйцата с млякото и брашното. Прибавете щипка сол и черен пипер.
Залейте мусаката и печете на 200 градуса около 30 минути, или докато се зачерви отгоре.
Оставете леко да се охлади и сервирайте, нарязана на парчета с лъжица сметана или кисело мляко.
Мусаката с ориз, тиквички и патладжан е готова.
Коментари