Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака от тиквички с ориз

Мусака от тиквички с ориз

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Мусака от тиквички с ориз
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Различна, вкусна и изключително сочна мусака. И не, не сме забравили месото - тази е специално за нашите приятели вегетарианци"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр. (средни)
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • олио - 100 мл
  • домати - 150 мл (от буркан)
  • червен пипер - 1 с.л.(равна)
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • копър - на вкус
  • за заливката
  • кисело мляко - 500 г
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1 с.л. препечено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера задушете ситно нарязания лук с малко вода до омекване, добавете нарязаните на малки кубчета тиквички, оставете ястието да се задушава за около 5 минути като периодично разбърквате.

Прибавете доматите, ориза и разбъркайте. Оставете така, докато ориза поеме течността и добавете червения пипер, разбъркайте за кратко.

Прехвърлете ястието в подходяща тава и залейте с 3 ч.ч. гореща вода, прибавете подправките и посолете.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна да се пече.

Приготвите си заливката като смесите разбитите яйца с киселото мляко и (препоръчвам) препечено брашно, разбъркайте до еднородна смес.

Когато оризът е полуготов, разпределете равномерно заливката и печете само на горен реотан до желания от вас загар на заливката на мусаката.

Мусаката от тиквички с ориз е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: