Начин на приготвяне
Накълцайте лука и чесъна на ситно и нарежете останалите зеленчуци на кубчета.
Загрейте зехтина и сложете първо лука и чесъна да се запържат леко, след което добавете останалите зеленчуци.
Щом и те се запържат, добавете ориза, предварително измит, запържете и него и долейте вода в съотношение 1:3 ориз - вода.
Овкусете с подправки и разбъркайте. Сложете подправките и оставете на котлона, докато оризът се свари, като от време на време бъркате.
Прехвърлете сместа в тава, загладете отгоре и полейте със заливката от разбърканите заедно яйца, кисело мляко и щипка сода.
Сложете мусаката да се запече и да стегне заливката в предварително загрята фурна.
Мусаката от тиквички и ориз е готова.
Коментари