Пилешки шишчета от бут

Мария ДоеваМария Доева
Помощник Готвач
844742863
Пилешки шишчета от бут
Снимка: Мария Доева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Питайте майстор, за да ви каже, че най-вкусните шишчета са от бут, защото там месцето е по-сочно"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 100 г от бутче
  • тиквички - 1 бр.
  • чери домати - 100 г (може обикновени - използваме само външната част без семето)
  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 бр.
  • гъби - 100 г
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • риган 1 ч.л
  • сол
  • масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме тиквичката, измиваме я и я нарязваме на колелца, без да я белим. Доматите, заедно с гъбите, ги измиваме старателно, след което ги подсушаваме от водата.

Лук обелваме и нарязваме на четвъртинки.

Пилешкото месо от бут го изчистваме от кожата и го нарязваме на пилешки хапки.

След това си взимаме дървени шишове и започваме да набождаме на тях месото и зеленчуците. След като са готови, ги поръсваме с подправките и ги намазваме с масло.

Шишчетата трябва да изпечем на скара от всички страни до готовност.

Това са продукти за около 4 пилешки шишчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Диляна
Диляна
Вкусни и крехки шишчета.
03.01.2020 17:41