Здравословни безглутенови бисквитки за деца

Румяна С.Румяна С.
Чирак
83
456
350
264
18/07/2019
"Не давайте какви да е бисквити на децата си - пригответе им вкусни и здравословни безглутенови бисквитки "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 262
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • брашно от елда - 2 ч.ч.
  • банани - 2 бр. по - големи
  • жълтъци - 1 бр.
  • масло - 125 г /една малка опаковка/
  • вода - 2 с.л.
  • фурми - по желание за сладост
* мерки и количества
Бисквити

Начин на приготвяне

Бананите се обелват и смачкват или пасират на пюре. Добавят се жълтъка и водата и се разбъркват добре.

Маслото го нарязваме на кубчета и го прибавяме към брашното. Започваме да ги разбъркваме с ръце до получаването на трохи. След което добавяме банановата смес, разбъркваме и полученото тесто събираме на топка.

Завиваме се в свежо фолио и ги оставяме в хладилника за 10-на минутки.

Тестото разточваме между два листа хартия за печене на кора с дебелина 2-3 милиметра. Горният лист го махаме, а разточената кора, заедно с долния лист, се прехвърлят в тава, в която ще печем.

С помощта на остър нож нарязваме тестото на правоъгълници. С клечка за зъби можем да оформим дупчици и усмивки.

Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30-40 мин.

Ако желаете повече сладост, може да добавите смлени фурми /без костилка/. Тази рецепта е без фурми.

Излизат около 25-30 бисквитки!

Да ви е сладко!

Метални формички за ефектни сладки 4 бр.
Формички за страхотни лакомства:
Метални формички за ефектни сладки 4 бр.
8.49 лв.
Виж ››

Повече няма да видите намусено личице у дома, защото то ще бъде заето да се усмихва на закачливите форми за сладки, с които приготвяте своите сладки творения. Забавен и интересен дизайн, с който тези форми за сладки ще станат любими и на най-малките у дома.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар