Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Охлювчета»Солени охлювчета с бутер тесто

Солени охлювчета с бутер тесто

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Солени охлювчета с бутер тесто
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Добре, че стават бързо тези солени охлювчета с бутер тесто, че нямаме търпение да си хапнем"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 3 с.л. настърган
  • гъби - 125 г кладница или печурки
  • бутертесто - 260 г
  • краве масло - 2 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • зехтин - 2 с.л.
  • праз - 70 г
  • черен пипер - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно гъбите и праза. Запържете в маслото и зехтина праза, посолете. Добавете гъбите до омекване.

Махнете от котлона, овкусете със сол и черен пипер. Може да добавите и други подправки. Оставете плънката на солените охлювчета настрана, да изстине.

Включете фурната да загрява. Разстелете бутер тестото. Отгоре сипете плънката и навийте на туло.

Нарежете бутер охлювчетата с дебелина около 3-4 см. Наредете ги в тава с хартия за печене.

Изпечете вкусните охлювчета за 20 мин. на умерена фурна.

Поднесете солените охлювчета с бутер тесто за сутрешна или следобедна закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: