Начин на приготвяне
Телешкото месо нарязвам на парчета, заливам със студена вода и кипвам. Препенвам, прецеждам бульона и варя мръвките в тенджера под налягане за около 40 минути.
През това време в друга тенджера с малко зехтин задушавам 1 глава кромид лук, нарязан на едро бейби моркови, 1 червена чушка, 1 домат на кубчета и 3 средно големи картофа.
Когато зеленчуците омекнат, заливам с бульона, добавям дръжки от целина и няколко зърна черен пипер, като оставям да ври на слаб огън до готовност.
Към края прибавям телешкото месо, оставям да поври още 10 минути и овкусявам със сол, млян черен пипер и нарязани на ситно листа от целина.
Поднасяме готовото телешко варено, докато е още топло.
Коментари