Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Ошав»Летен ошав от джанки

Летен ошав от джанки

Румяна СтояноваРумяна Стоянова
Помощник Готвач
865903481
Летен ошав от джанки
Снимка: Румяна Стоянова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Специално за онези, които не знаят, че и през летните месеци се пие ошаф - изпитана рецепта"

Необходими Продукти

  • джанки - около 1 кг
  • вода - 2 л
  • захар - 250 г
  • индрише - 2 - 3 листчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка слагаме водата, докато заври.

След като заври, слагаме измитите джанки и варим 5 минутки.

Добавяме захарта и варим още 3-4 минути, докато се разтопи.

Накрая слагаме индришето и отместваме от котлона.

Оставяме да изстине и прецеждаме в кана или бутилка, слагаме в хладилника и свежата ни напитка е готова за консумация.

Ако искате да ви е по-сладичко, сложете повече захар.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: