Сирене по шопски с наденица

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
614
5k
2k
2k
7
22/07/2019
"Говорете каквото си искате, но сиренето по шопски само печели от наличието на наденица в гювечето "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 822
  • Преглеждания за месеца162
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете доматите и ги нарежете на кубчета. Сипете по 1 с.л. олио на дъното на гювечетата. Разделете нарязаните на кубчета домати.

Нарежете сиренето на кубчета и също го разделете в гювечетата. Поръсете с чубрица.

Нарежете наденицата на полумесеци и я разпределете по гювечетата. Запечете на 200 градуса за около 30 мин. с капак.

Извадете, махнете капаците и чукнете по едно яйце във всяко гювече. Дозапечете още за около 10 мин. или до готовност на яйцето.

Ако сте любители на лютото можете по желание да добавите по 1 люта чушка.

Керамична касерола с дръжки 16см-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Керамична касерола с дръжки 16см
6.00 лв.
4.62 лв.
Виж ››

Красива, качествена и удобна, керамичната касерола ще ви помогне да се насладите на традиционните ястия, които обичате. Подходяща е за готвене на по-малко количество храна. Касеролата може да се ползва както за печене, така и за съхранение на гозбата в хладилник.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Nelly
Nelly
13.02.2020 01:35
Получи се много добре! Аз сложих масло вместо олио.
0
0