Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Плодова супа»Плодова супа от ябълки и круши

Плодова супа от ябълки и круши

Плодова супа от ябълки и круши
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"В жегите най-актуални са плодовите супи, затова припомняме любимата си рецепта за плодова супа"

Необходими Продукти

  • круши - 1 бр.
  • ябълки - 1 бр.
  • захар - 1 - 2 с.л.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • канела - 1/2 пръчка
  • ром - 1/2 капачка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и обелете плодовете. Изчистете от семките и нарежете на дребно.

Сложете ги в малка касерола, заедно със захарта, канелата, рома и сока от лимон. Варете на бавен огън до готовност.

Изключете и извадете канелата. Изчакайте да изстине и пасирайте с пасатора. Сервирайте и декорирайте готовата плодова супа от ябълки и круши по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: