Ягодово желе

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Ягодово желе6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Знаете ли как се прави перфектното ягодово желе за по-малко от 5 минути, вече знаете"

Необходими Продукти

  • ягоди - 500 - 600 г
  • сок от ягоди - 1 л прясно изцеден или от компот
  • пудра захар - 240 г
  • лимони - сок от 1 малък
  • ром - 1 - 2 с.л. по желание
  • желатин - 3 - 4 пакетчета (по 10 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете желатина във вода според указанията на опаковката и го оставете да набъбне.

При нужда прецедете ягодовия сок, за да няма семчици и го сложете в съд на котлона заедно с пудрата захар. Добавете прясно изцедения лимонов сок, ром по желание и накрая желатина.

Бъркайте, докато се разтвори, но в никакъв случай не допускайте течността да ври. Снемете от котлона и оставете да се охлади.

В десертни купички разпределете почистените и нарязани при нужда ягоди - количеството им е по ваше желание. Залейте със сока и сложете купичките в хладилник, докато хубаво се желира.

Поднесете ягодовото желе с украса от свежи ягодки и по желание листенца мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
57
42
31
20
10
Дай твоята оценка: