Начин на приготвяне
Фурна - включена на 175 градуса.
Работи се с тортена форма с ринг 22-24 см , добре намаслена и леко покрита с брашно.
Ягодите се почиства, подсушават, отделят се около 10-15 бр. настрани, а останалите се нарязват на по-големи кубчета.
Яйцата се разбиват със захарта до плътен крем за около 10 мин. Сместа трябва да пада като панделка.
Прибавя се разтопеното масло на струйка при непрекъснато разбиване на ниска скорост на миксера, следва прясното мляко, като се редува с брашното разбъркано с бакпулвера. Накрая се прибавя малко сол и ванилина. Продължава да се разбива за още около 5 мин. Сместа трябва да е напълно гладка.
Кубчетата ягоди се прибавят и се разбърква с шпатула, за да се разпределят правилно.
Сместа се изсипва във формата, заглажда се.
Останалите ягоди се разполовяват и се подреждат отгоре, като всяка една леко се потопява в картофено нишесте, само тази част, която ще бъде положена в кейка. Пече се на 175 градуса за около 30 мин.
Изважда се от фурната, оставя се във формата за 15 мин. и се освобождава ринга. Охлажда се напълно върху решетка. Посипва се с пудра захар.
Източник: L`angolo di Chisty