Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Рулца»Рулца с кайма и бекон

Рулца с кайма и бекон

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Рулца с кайма и бекон
Снимка: Мария Симова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
16
"Супер вкусни рулца, които може да изконсумирате с неприлично количество бира"

Необходими Продукти

  • кайма - 300 г смес
  • хляб - 4 филийки сух
  • прясно мляко - 3 - 4 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • кориандър - ¼ ч.л.
  • чесън - ½ ч.л. сух
  • магданоз - 2 с.л. ситно нарязан
  • яйца - 2 бр.
  • бекон - 200 г слайс
  • черен пипер - на вкус
  • галета - 3 - 4 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и прекарайте лука през блендер (месомелачка, ренде). Отстранете корите на хляба и залейте филийките с прясното мляко.

В купа смесете каймата, лука, прецедения и натрошен хляб, яйцата, горчицата и подправките, замесете добре до гъста смес добавяйки галета. Поставете купата в хладилник за 30 минути.

След което оформете малки кебапчета. Всяко кебапче завийте, като рулце с лента от бекон. Така процедирате с всичката кайма и подредете рулцата в тава, постлана с хартия за печене.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете до златисто кафяв цвят, като по време на печене обръщайте рулцата, за да се изпекат равномерно от всички страни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: