Картофки по шведски на фурна

Мария СимоваМария СимоваГуру112858106614
21/07/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 764
  • Преглеждания за месеца436
  • Преглеждания за седмицата216
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • картофи - 8 бр. големи
  • олио - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • шарена сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - за поръсване
  • масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и измийте картофите, срежете ги на две (през средата) по дължината. Всяка половинка нарязвате на филийки, но не до края (като хармоника).

Постелете тава с алуминиево фолио и намажете фолиото с олио. Подредете картофите, посолете и поръсете с шарена сол, черен пипер, и червен пипер на вкус.

Нарежете маслото на кубчета според броя на картофите и върху всеки картоф поставете по едно кубче.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за около 30 минути до златисто кафяв загар.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар