Слънчеви кисели краставички

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак11019100
21/07/2019
"Винаги може да разчитате на лятното слънце да ви помогне в правенето на най-вкусните Слънчеви кисели краставички "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 084
  • Преглеждания за месеца2155
  • Преглеждания за седмицата656
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте краставичките и ги наредете в голям с широко гърло буркан. Между тях пуснете обелени скилидки чесън, копър включително съцветията. На литър вода разтворете 40 г морска сол.

Залейте краставичките, затворете добре буркана и оставете на светло. Не е необходима директна слънчева светлина. След ден водата се размътва от започналата млечно-кисела ферментация.

След няколко дни се поизбистря, така че може да видите какво има в буркана. Втасват за около 10 дни. Ако искате да станат по-бързо, нарежете краставичките.

В буркана може да добавите листа и клонки от вишна или дюля. Тъй като са за бърза консумация, не сметнах за необходимо.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар