Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Слънчеви кисели краставички

Слънчеви кисели краставички

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Слънчеви кисели краставички3 / 3
21/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Винаги може да разчитате на лятното слънце да ви помогне в правенето на най-вкусните Слънчеви кисели краставички"

Необходими Продукти

  • краставици - 3 кг малки
  • копър - съцветията
  • сол - едра морска
  • вода
  • чесън - 2 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте краставичките и ги наредете в голям с широко гърло буркан. Между тях пуснете обелени скилидки чесън, копър включително съцветията. На литър вода разтворете 40 г морска сол.

Залейте краставичките, затворете добре буркана и оставете на светло. Не е необходима директна слънчева светлина. След ден водата се размътва от започналата млечно-кисела ферментация.

След няколко дни се поизбистря, така че може да видите какво има в буркана. Втасват за около 10 дни. Ако искате да станат по-бързо, нарежете краставичките.

В буркана може да добавите листа и клонки от вишна или дюля. Тъй като са за бърза консумация, не сметнах за необходимо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: