Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Шоколадова торта Весела неделя

Шоколадова торта Весела неделя

Шоколадова торта Весела неделя2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Разбира се, че усмивките ви са гарантирани - и как иначе, когато тази торта е толкова вкусна"

Необходими Продукти

  • За блата
  • брашно - 150 г
  • какао - 50 г
  • захар - 200 г
  • прясно мляко - 125 г
  • вода - 125 г вряла
  • яйца - 2 бр.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • олио - 125 мл
  • За крема
  • жълтъци - 3 бр.
  • прясно мляко - 1 литър
  • нишесте - 100 г
  • захар - 8 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • За украса
  • шоколад - 100 г разтопен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата смесете всички продукти, като разбиете с миксер и накрая добавете врялата вода. Печете на 160 градуса около 50 минути или до суха клечка.

За крема загрейте млякото със захарта, отделно разбийте жълтъците с нишестето и малко мляко.

Когато млякото заври, добавете жълтъчната смес и бъркайте непрекъснато до сгъстяване.

Сглобете тортата, като разрежете охладения блат на три части и по средата поставите крема.

Оставете шоколадовата торта да стегне в хладилник и украсете по желание с разтопен шоколад. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: