Печени картофи с розмарин, риган и чесън

22/07/2019
"Не може просто да печете картофите, трябва да им добавите и точните подправки, които да ги направят неустоими "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо419
  • Преглеждания за месеца208
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се нарязват на резени като за пържене, но по-дебели, като пръчици.

Смесват се в купа олио, сол, чесън на прах или пресен пресован чесън, черен и червен пипер, разбърква се добре.

Прибавяме и нарязани пресни подправки и заливаме с получената смес всички картофи, като ги овалваме от всички страни.

Нареждат се върху хартия за печене или, като мен, на силиконово килимче за печене. Отгоре се поръсват с малко галета и печем в загрята фурна на 200 градуса около 50-60 минути.

След 25-30 минути се обръщат с вилица от другата страна и ако има нужда се намалява на 180 градуса.

Когато се извадят, печените картофи се сервират топли и са чудесни за гарнитура или просто за хапване с биричка.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар