Начин на приготвяне
Млякото се затопля и в него се натрошава кубчето мая, заедно със захарта и 1 с.л. брашно. Разбърква се и се оставя на страна да се активизира маята.
Яйцата се разбиват. Добавят се към шупналата мая и се разбърква.
Брашното се пресява в купа, добавя се солта, постепенно се прибавя яйчената смес и се замесва меко, нелепнещо тесто. Наръсва се с малко брашно, покрива се с кърпа и се оставя на топло да втаса, докато удвои обема си.
Плънката се приготвя, като маслото се разтопява и се разбърква с пасирания чесън. Можете да добавите и малко риган за аромат.
Втасалото тесто се премесва отново, като се внимава да се запази пухкавостта и мекостта. Разделя се на 10 части и се разточват леко на правоъгълници. Намазват се обилно с плънката и се навиват на рула.
* Аз оформих и няколко кръгли питки, тъй като са идеални за сандвичи.
Плоска тава се застила с хартия за печене. Багетките се подреждат, намазват се с малко масло и се поръсват със сол и риган. Оставят се да втасат. Можете да им направите диагонални прорези.
Пекат се до готовност в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.