Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Перфектните печени пилешки бутчета

Перфектните печени пилешки бутчета

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Перфектните печени пилешки бутчета
Снимка: Зори
1 / 11
24/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
180 мин.
Порции
4
"Ако си мислите, че приготвянето на перфектните печени пилешки бутчета е лесна работа, прави сте - вижте как"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • краве масло - 1/2 пакетче, меко
  • зехтин - 3 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • естрагон - 1/2 к.л., сушен
  • бяло вино - 150 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се измиват, подсушават и се натриват с кашичка, приготвена от сока от 1 лимон, пушен червен пипер, естрагон, куркума, черен пипер и сол на вкус.

Оставят се покрити в хладилник за една нощ, за да поемат ароматите на подправките.

След това пилешките бутчета се запържват за кратко в тиган с маслото и зехтина, за да се запечатат соковете в месото.

Нареждат се в тавичка, като отгоре се поливат с останалата мазнина в тигана, а на дъното на тавичката се изсипва бялото вино.

Ястието се пече около два часа и половина на 160 градуса, като се проверява след първия час.

За гарнитура може да приготвите изпечени на фурна картофки.

Поднесете перфектните печени пилешки бутчета полети с отделилия се сос в тавата.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: