Начин на приготвяне
Пилешките бутчета се измиват, подсушават и се натриват с кашичка, приготвена от сока от 1 лимон, пушен червен пипер, естрагон, куркума, черен пипер и сол на вкус.
Оставят се покрити в хладилник за една нощ, за да поемат ароматите на подправките.
След това пилешките бутчета се запържват за кратко в тиган с маслото и зехтина, за да се запечатат соковете в месото.
Нареждат се в тавичка, като отгоре се поливат с останалата мазнина в тигана, а на дъното на тавичката се изсипва бялото вино.
Ястието се пече около два часа и половина на 160 градуса, като се проверява след първия час.
За гарнитура може да приготвите изпечени на фурна картофки.
Поднесете перфектните печени пилешки бутчета полети с отделилия се сос в тавата.
Добър апетит!