Задушено пуешко с тиквички

24/07/2019
"Искаме да ви поглезим с нещо вкусничко - ето го и нашето предложение "
Приготвяне7 мин.
Готвене30 мин.
Общо37 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо591
  • Преглеждания за месеца141
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете пуешкото на хапки.

Сложете го в тенджера с малко мазнина и го запържете до златисто.

Добавете лук, нарязан на дребно, и тиквичката, нарязана на полумесеци. Запържете за кратко. Добавете бялото вино.

Изчакайте да изври алкохолът и налейте малко вода, колкото да покрив продуктите.

Намалете котлона, затворете с капак и задушавайте, докато се свари месото. Внимавайте да не остане без течност.

След като е готово месото, добавете сметаната и подправките.

Оставете за пет минути на котлона и изключете.

Сервирайте задушеното пуешко с тиквички топло.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар