Gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Прасковен йогурт с орехи и кокосово масло

Прасковен йогурт с орехи и кокосово масло

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Прасковен йогурт с орехи и кокосово масло
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
24/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
Порции
2
"Сочните праскови плуват като в свои води в йогурта, вижте сами"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 250 г пълномасмено, гъсто
  • праскови - 1 бр. (200 г без костилка)
  • кокосово масло - 1 с.л.
  • орехи - 20 г
  • какао - 1 с.л. 100% натурално
  • захар - 1 с.л. пудра (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелената и обезкостена праскова нарежете на парченца. Трябва да я замразим, за да я смелим впоследствие, затова големината на парчетата, които ще нарежете, трябва да прецените според мощността на вашия блендер.

Ако може да се справи с по-големи, режете на големи кубчета. Ако пък мислите, че ще затрудните уреда, накълцайте плода на по-ситно.

Приберете в плик за замразяване и оставете във фризера няколко часа.

Сложете в блендер гъстото пълномаслено кисело мляко заедно с кокосовото масло, ореховите ядки, замразените плодове и захар, ако ще ползвате такава.

Разбира се, може да замените захарта с мед, сироп от агаве или друг подсладител. Аз лично не подслаждам, особено ако прасковата е много добре узряла и сладка.

Пуснете да се мели всичко за около 1 минута, за да бъде съвършено гладко. Опитайте и ако искате си добавете още кокосово масло за по-силен аромат на вашия прасковен йогурт.

Плодовият йогурт сипете в две чашки, поръсете с какао и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: