Чушки бюрек с вкусна плънка

24/07/2019
"Не знаем какъв е световния рекорд по хапване на чушки бюрек, но знаем, че сме на път да го подобрим - толкова са вкусни тези "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 996
  • Преглеждания за месеца963
  • Преглеждания за седмицата77
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, печем чушките, после се белят.

С нож се прави разрез през средата от едната страна да изтича водата, после се почистват семената.

В купа се разбиват яйцата с малко сол. Прибавяме натрошено сирене, извара, галета, нарязан ситно магданоз, черен пипер и се разбърква добре да се смесят продуктите и да получим гъста смес.

Пълним чушките с лъжица от плънката, краищата се приберат едни до друг и овалваме в смес от брашно и галета.

В тиган се загрява олио и пържим на умерена температура от двете страни до зачервяване.

Когато се обръщат, взема се дървено шишче и се набожда тук-там, защото са дебели и да не остане плънката сурова.

Изваждаме чушките бюрек върху салфетка да попие мазнината.

Сервираме чушките бюрек с вкусна плънка с розови домати за обяд.

Вкусотия!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар