Гръцко реване

valentina marinovavalentina marinova
Новак
3
23
5
60
03/06/2018
"Реването от днешната ми публикация е много приятно на вкус и е изключително лесно за приготвяне. Ароматно, вкусно и поднесено с финес."
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции14
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо78 766
  • Преглеждания за месеца238
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества
Реване

Начин на приготвяне

Разбивайте яйцата със захарта 10 минути, докато сместа стане пухкава. Прибавете млякото и царевичния грис и разбъркайте бавно, докато поеме. След това добавете брашното с ванилията, канелата, настърганата лимонова кора.

Разбъркайте бавно, за да не спадне сместа. Сипете сместа в средна по размер намаслена тава и сложете да се изпече на 175 градуса за 30-35 минути.

Извадете вече изпеченото реване и оставете да се поохлади. Залейте го със сиропа, който се приготвя по следния начин:

Сварете в подходящ съд смесените вода и захар за 7 минути, добавете лимоновия сок, маслото и снемете от котлона. Добавете ванилията и оставете и той да се охлади.

След като залеете реването със сиропа, оставете да поеме 10 минути и поръсете с кокосови стърготини. Оставете гръцкото реване в хладилник за 4 часа преди да поднесете. Вкусът ми е невероятен.

Да ви е сладко!

Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
51.99 лв.
Виж ››

За да готвите с песен на уста, се нуждаете от алуминиева тава. И то не каква да е - кръгла тава с незалепващо покритие, с която готвенето ще се превърне в революционно откритие! Забавлявайте, докато създавате кулинарни шедьоври лесно и удобно.

Рейтинг

5 12
4 9
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Violeta Kirova
Violeta Kirova
06.06.2017 22:06
poluchi se dobre!
0
0
Violeta Kirova
Violeta Kirova
06.06.2017 22:08
dovolna sum,peceptata e spoluchliva!
0
0
Капри
Капри
11.06.2014 14:28
Чудесна рецепта! Следвайте я точно както е описана и ще се получи. За начинаещите в сладкарството, един съвет - яйцата със захарта се бият с миксер до получаване на много гъста пяна. След това останалите продукти се разбъркват бавно с лъжица. Успех!
9
0
Magi
Magi
10.10.2013 15:21
Вчера пробвах рецептата, стана чудесно. Направих всичко, както е описано и стана без грешка, страхотно е. Не се слага бакпулвер на пандишпанов блат! При 6 яйца не знам за какво ти е набухвател, просто трябва сместа да се разбие добре с миксер 10 минути и после добавяш останалите продукти само с лъжица. Няма как да не стане. Поздрави и благодаря за споделената рецепта.
9
1
valentina marinova
valentina marinova
21.01.2017 15:00
blagodarq
0
0