Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Гръцко реване с портокал

Гръцко реване с портокал

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k2k4
Гръцко реване с портокал
Снимка: Аника Войт
1 / 4
14/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
14
"Невероятен аромат, нежен вкус и много свежест - това може да очаквате от гръцкото реване с портокал"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • грис - 1.5 ч.ч
  • брашно - 1 ч.ч.
  • портокали - 1 ч.ч сока на пресни портокали
  • бакпулвер - 1 пак.
  • За сиропа
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • ванилия - 1 пак
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на миксер разбийте яйцата заедно със захарта.

Ще получите гъста, пухена смес, която ще уводи почти размера си от обем. Изсипете леко под ъгъл и прясно изцедения сок от портокал.

В отделен съд смесете всички сухи съставки - брашното, бакпулвера и гриса. Разбъркайте го хубаво.

Започнете да добавяте сухите съставки към яйчената смес. Добавяйте по малки порции, като разбърквате внимателно, за да не спадне обемът от разбитите яйца.

Вземете тавичката, я която ще изпечете гръцкия сладкиш. Дъното и намажете с малко масло или олио. Вариант е и да е застелите с хартия за печене.

Изсипете сместа и поставете в предварително загрята фурна на 180 градуса. Реването ще е готово след около 30-40 минути. Извадете го и оставете настрани да се охлади.

През това време направете сиропа. Смесете водата заедно със захарта и пакетче ванилия. Сложете на котлона и щом започне да ври, изключете, но оставете още 10 минути на топлия котлон. Разбърквайте на често.

Вече поизстиналото реване нарежете с остър нож на парчета. Залейте го с врелия захарен сок и оставете за поне час да попие добре.

При сервиране поръсете гръцкото реване с портокал с кокосови стърготини и / или резен портокал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: