Суфле с течен център от шоколад

КристинаКристинаНовак29917
25/07/2019
"Суфлетата са като хората, външният вид не е от значение, важното е какво е отвътре "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 024
  • Преглеждания за месеца121
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • шоколад - 200 г млечен или черен (в рецептата е използван млечен)
  • масло - 200 г
  • яйца - 7 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч. (ако използвате млечен шоколад) или 1 ч.ч.(ако шоколадът е черен)
  • брашно - 150 г
  • какао - 2 с.л.
  • олио - за намазване на формичките (или масло)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шоколадът се начупва на парчета и заедно с маслото се разтопяват на водна баня.

Яйцата се разбиват със захарта и към тях се добавят разтопените масло и шоколад, какаото и брашното.

Всичко се разбърква добре и сместа се разпределя в предварително намаслени формички (за рецептата използвах чашки за крем карамел). Важно е да се отбележи, че формичките не трябва да се пълнят догоре, понеже в процеса на печене суфлето се надува.

След като разпределите сместа може да сложите чашките в предварително загрята на 200 градуса фурна или да ги замразите, за да ги приготвите друг път.

Ако ще печете суфлето веднага след приготвянето му, то трябва да се пече не повече от 10-12 мин.

Ако сте замразили суфлето, то трябва да го изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 12-15 мин.

По желание може да сервирате с топка ванилов сладолед.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар