Начин на приготвяне
Цяла година моята дъщеря искаше аз да ѝ направя торта с Елза и Ана и аз импровизирах вкъщи, за да ѝ угодя и да е доволна.
Първо започваме с правенето на фондана - в малка купа слагаме вода и мед и разбъркваме, докато медът се разтопи. После взимаме голяма купа, сипваме вътре пудра захар и правим кладенче, слагаме вътре белтъка на едно яйце, вътре в кладенчето сипваме водата с меда и разбъркваме хубаво.
Постепенно започва да се образува тесто, разделяме на две тестото и добавяме хранителна синя боя на половината част, а другата половина оставяме в бяло и с помощта на ръцете си оформяме захарното тесто върху плота и омесваме хубаво - цветът да се слее, след като стане готово, разточваме с точилка, използваме за разточването пак пудра захар и режем с форми за сладко - аз рязах като звезди няколко и останалата част от захарното тесто обвих със стреч фолио и сложих в хладилника, за да приготвя нишестето.
В тенджера слагаме млякото 800 мл и захарта чакаме да заври, след като заври, добавяме вътре разбитото нишесте с 200 мл мляко и бъркаме. И пак чакаме да изстине кремът защото, ако сложим горещ, ще се разтече.
След около 4 часа чакане - почнах от сутринта и следобяд сглобих тортата.
Взимаме единия блат, слагаме на поднос или чиния за торта и сиропирате с компот блата, отгоре добавяме крема (нишестето) и това повтаряме и с втория блат и за третия слагаме фондан.
Взимаме белия фондан от хладилника, разточваме хубаво и слагаме отгоре на тортата, после с втория син фондан правите уж полата на принцесите, които е в син цвят, слагате о горе на тортата тяхна снимка.
Отгоре украсявате със звезди, нанизани на шишчета, и със звезди отстрани (трябва да са снежинки, но аз не успях да намеря такава форма).
След като завършите детската торта за рожден ден, слагате да стегне в хладилника.
Вие можете да украсите по ваше желание, с фондан може да се импровизира много.