Начин на приготвяне
Жълтъците се разбиват до побеляване с половината захар. Добавя се маскарпонето и се разбърква.
Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар и се прибавят към горната смес.
Кремът се разделя на две равни части.
Към едната част се прибавя какаото, а към другата - шоколадовите капки и ванилията.
Кафето се смесва с коняка.
Правоъгълна кексова форма се постила със стреч фолио.
На дъното и отстрани на формата се подреждат бишкоти, потопени в кафето.
Поставя се белият крем. Върху него се подреждат отново бишкоти, напоени с кафе.
Следва кафявият крем и се завършва с бишкоти.
Семифредото се поставя в хладилник за 2-3 часа.
Обръща се в поднос и се освобождава от фолиото малката бишкотена торта.
Поръсва се с пудра захар това Кралско семифредо.
Да ви е сладко!