Начин на приготвяне
Бобът се сварява за около 60 мин до пълно разваряване. Изплаква се под студена вода и се отцежда. Поставя се в купа.
Нарязват се игличките на розмарина на ситно. Лимоновата кора се настъргва.
В тиган с малко зехтин на умерен котлон се запържва лимоновата кора и розмаринът за не повече от 1 мин. Не трябва да стават кафяви.
Прибавя се наситнен/пасиран чесън и се разбърква за не повече от 15 секунди, колкото да ароматизира.
Веднага се сваля от котлона. Прибавят се към боба, разбърква се, добавя се сол на вкус, черен пипер, лимонов сок и отгоре се настъргва още малко кора от лимон.
Бобената салата се посипва се със свеж риган и тънка струйка зехтин.
Източник: Zenzero&Limone