Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Погача Гигант със сирене и масло

Погача Гигант със сирене и масло

СимонаСимона
Новак
1915248100
Погача Гигант със сирене и масло
Снимка: Симона
1 / 5
06/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
170 мин.
Порции
20
"А вие можете ли да приготвите толкова голяма погача - предизвикваме ви"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 кг
  • мая - 60 г
  • прясно мляко - 600 г
  • кисело мляко - 250 мл
  • яйца - 3 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • оцет
  • сусам
  • мак - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В прясното мляко се активира маята със захарта и малко брашно.

Пресявам брашното, правя кладенец и слагам яйцата, киселото мляко, олио оцет и сол и прясното мляко с маята.

Втасва 30 мин, разделям тестото на две, разточваме с ръце на правоъгълник, по желание слагате масло и сирене, навивам на руло и режа на рулца.

След това ги редя едно зад друго в тавата.

Погачата се пече на 140-150 градуса за около час и 20 минути.

Погачата Гигант със сирене и масло е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: