Перфектните пълнени чушки

28/07/2019
"Перфектните пълнени чушки идват на вашата трапеза благодарение на тази изпитана рецепта "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 209
  • Преглеждания за месеца382
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките от дръжките и семенната част.

Нарежете месото на малки късчета.

Обелете лука и го настържете на ситно. Задушете лука в олиото до омекването му.

Прибавете добре измития ориз. Гответе 3-4 минути, като разбърквате непрекъснато.

Добавете кълцаното месо и каймата, предварително направена на "трохи".

Гответе, като бъркате непрекъснато, докато месото промени цвета си. Овкусете със сол, универсална подправка и сух джоджен.

Отстранете плънката от котлона и охладете.

Напълнете чушките с плънка с помощта на лъжица.

Подредете пълнените чушки в дълбока тава и налейте топла вода до средата на големината на чушките.

Печете във фурна на 180 градуса.

След като чушките придобият кафеникав загар, внимателно ги обърнете и продължете печенето.

Когато добият кафеникав загар и на повърхността, преустановете печенето на вашите перфектни пълнени чушки.

Дори и да е останала вода в тавата, докато чушките се охладят, оризът ще я поеме.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар