Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Унгарски меден сладкиш

Унгарски меден сладкиш

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Унгарски меден сладкиш3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • мед - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 яйце
  • мас - 80 г (може и маргарин)
  • канела - 1/2 ч.л.
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • орехи - 50 г
  • брашно - колкото поеме
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете маста да се отпусне на стайна температура. Разбийте захарта и маста енергично, докато не побелее. Добавете яйцето и предварително затопления мед.

Като бъркате непрекъснато добавете млякото. Към сместа започнете да добавяте постепенно брашно (което сте пресели предварително с канела и сода бикарбонат).

Добавяйте брашно докато не получите средно твърдо тесто. Изсипете сместа в предварително намаслен и набрашнен съд, наръсете с натрошените орехови ядки и печете до готовност в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: