Начин на приготвяне
В тенджера с вряща подсолена вода пуснете нарязания зелен боб. Сварете до готовност. Прецедете през гевгир.
Разбийте яйцата с кухненска тел. Загрейте слънчогледово олио.
Оваляйте зеления боб в брашно, потопете в разбитите яйца и отново в брашно. Изпържете до приятен загар.
Извадете панирания зелен боб на кухненска салфетка, за да се отцеди излишната мазнина. Овкусете със сол, счукан чесън и копър.
Полейте с балсамовия дресинг, приготвен от равни количества балсамов оцет и зехтин, подправен с ч.л. мед.
Поднесете зеления боб, нареден в подходяща чиния!
Забележка: Може да направите темпура, вместо да панирате с брашно и яйца.
В купа разбийте брашно с вода и няколко кубчета лед. Посолете.
Консистенцията да е малко по-гъста от боза.
Потапяйте зеленя боб и изпържете!
Колкото по-студена е темпурата, толкова по-хрупкав е панираният боб!