Киноа с броколи и тиквички

28/07/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене17 мин.
Общо27 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо477
  • Преглеждания за месеца303
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Измийте под течаща вода в цедка киноата. Сложете я да се свари за около 10 минути. Отцедете, ако е останала вода от варенето, и оставете настрана.

2. Настържете тиквичката на едро ренде. Използвайте млада, крехка тиквичка и не я белете.

3. Измийте добре броколите, отрежете дебелото твърдо пънче в основата и разделете на розички.

4. Загрейте две-три лъжици зехтин на умерен огън и сложете настърганите тиквички да се задушават. Добавете розичките от броколи и отгоре посолете и поставете маслото на парченца. Нека се разтапя постепенно и се поема от зеленчуците.

Ако прецените, добавете още масло или поръсете със зехтин. Няма да добавяме други аромати, за да бъде ястието свежо и леко на вкусове.

5. Когато тиквичките омекнат, но не прекалено, а броколите са все още хрупкави, ги отстранете от огъня и захлупете с капак за 5-6 минути да се задушат. Броколите трябва да си останат хрупкави, така са по-приятни, вкусни и полезни.

6. Сложете киноата при зеленчуците. Разбъркайте киноата с броколи и тиквички и сервирайте.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар