Веган шоколадов сладкиш

Веган шоколадов сладкиш
Снимка: Кристиан Александров
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Не е ли страхотно, когато опитате чудесен шоколадов сладкиш, а той се окаже подходящ дори и за вегани"

Необходими Продукти

  • банани - 5 бр. меки
  • кокосово масло - 1/2 с.л.
  • бадемово мляко - 1/2 ч.ч.
  • черен шоколад - 30 г
  • кокосово брашно - 2 ч.ч.
  • ванилия - 2 - 3 капки течна
  • какао - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • орехи - 2 с.л. смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме бананите и ги намачкваме в купа.

Разтопяваме кокосовото масло заедно с шоколада и добавяме към бананите.

Разбъркваме и сипваме в купата бадемовото мляко, ванилията, какаото, кокосовото брашно и бакпулвера.

Смесваме добре и изсипваме сместа в правоъгълна тефлонова форма за печене.

Отгоре поръсваме смлените орехи.

Печем веган шоколадовия сладкиш на 200 градуса 25 минути.

Сервираме веган сладкиша напълно охладен.

По-вкусен е на другия ден, като може да се държи и в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: