Пилешки дробчета по воденичарски

28/07/2019
"Ех, сега, не мислехме да хапваме, но кой може да устои на сочни пилешки дробчета по воденичарски "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо675
  • Преглеждания за месеца99
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се почистват и измиват добре.

Лукът се нарязва на едро, чушка - на ивици, гъбките, ако са от консерва, се отцеждат от течността или се нарязват на по-малки парчета.

В тиган се загрява олио, сипваме нарязаните зеленчуци и оставяме да се задушат, докато изври водата им. Добавят се пилешките дробчета, разбърква се, докато сменят цвета си и се смесват с подправките, сол, черен и черен пипер.

Налива се малка чашка бяло вино и малко вода, нивото ѝ да е под продуктите. Оставяме на тих огън да се готви до готовност на пилешките дробчета, като се разбърква периодично.

Когато течността изври и остане на мазнина, са готови.

Пилешките дробчета по воденичарски се сервират в чиния, поръсени с прясно нарязан магданоз, картофки или с зеленчуци според сезона.

Вървят с чаша бира!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар