Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Средиземноморски спагети с домати

Средиземноморски спагети с домати

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Средиземноморски спагети с домати
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Средиземноморски спагети с домати - класическа рецепта, за която са нужни време, желание и добро настроение"

Необходими Продукти

  • спагети - 200 г
  • домати - 500 г
  • доматен концентрат - 1 с.л.
  • патладжани - 1 бр. малък
  • лук - 1/2 малка глава
  • чесън - 2 скилидки
  • босилек - 2 - 3 стръка
  • риган - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 - 2 щипки
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • каперси - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • пармезан - 3 с.л. с връх на прах + на люспи за поръсване накрая
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете за 5 минути в зехтин ситно накълцаните лук и чесън. Добавете патладжана, нарязан на малки парченца, и след 3-4 минути сложете обелените и смлени домати заедно с доматения концентрат и захарта.

Подправете с 1 стрък ситно скълцан босилек, ригана, черен пипер и сол и гответе под капак 45 минути на слаб огън.

Поддържайте соса горещ, докато приготвите спагетите. Сварете ги ал денте според указанията на пакета. Когато са готови, ги изваждайте с подходящ прибор за паста и ги пускайте в доматения сос като увеличите огъня. Сложете и малко вода от варенето на спагетите, за да сгъсти още сосчето, благодарение на нишестето в нея.

Когато течността се редуцира, сложете пармезана на прах, ако го обичате много, може да сложите и повече. Прибавете и каперсите- целички или ситно скълцани. Разтърсете няколко пъти съда, за да се смесят спагетите с доматен сос.

Разпределете средиземноморски спагети с домати на порции и върху всяка сложете пармезан на люспи и стръкове пресен босилек.

Добър апетит.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: