Риба в пухкава бирена панировка

29/07/2019
"За приготвянето на перфектната панирана риба ви трябва тази бирена панировка, останалото е лесно "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 191
  • Преглеждания за месеца324
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • бяла риба - 500 г филета хек, треска, мерлуза
  • сол - 3 - 4 щипки
  • бира - 270 мл
  • брашно - до получаване на гъста кашичка
  • бакпулвер - 1 ч.л. с връх
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Ако рибните филета, които имате, са с кожа, внимателно я отстранете. Почистете и от кости, ако има такива. Измийте, подсушете, нарежете на парчета и осолете леко.

2. В купа разбийте яйцата с малко сол. Добавете лимоновия сок и бирата. Слагайте брашното с бакпулвера на части, като разбивате с телена бъркалка, докато сместа стане гладка, гъста кашичка.

Ориентирайте се колко брашно да сложите, по това, че когато топнете парчето риба, панировката трябва да полепва, а не да се оттича. Да, ще се оттече малко при всички положения, но това е нормално.

3. Загрейте на силен огън обилно количество олио. Аз пържа на 8-ма степен, която е една степен под максималната.

4. Потопете всяко парче риба в панировката и веднага слагайте в сгорещеното олио. Пържете до златисто от двете страни.

5. Златистият загар се постига много бързо предвид температурата и е възможно да се притесните, че отвътре рибата ви може да остане сурова. Не се тревожете за това, защото няма. Бялата риба се сготвя много бързо, а и когато извадите от горещото олио, тя ще продължава да се готви, защото е обгърната от все още горещата панировка.

Става много крехка и приятна панирана риба, дори и парченцата да са по-дебелички, няма да останат сурови.

6. Поднесете с чесново-майонезен сос и резени лимон и гарнирайте със свежа салата вашата риба в пухкава панировка.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар