Начин на приготвяне
Ако рибните филета, които имате, са с кожа, внимателно я отстранете. Почистете и от кости, ако има такива. Измийте, подсушете, нарежете на парчета и осолете леко.
В купа разбийте яйцата с малко сол. Добавете лимоновия сок и бирата. Слагайте брашното с бакпулвера на части, като разбивате с телена бъркалка, докато сместа стане гладка, гъста кашичка.
Ориентирайте се колко брашно да сложите, по това, че когато топнете парчето риба, панировката трябва да полепва, а не да се оттича. Да, ще се оттече малко при всички положения, но това е нормално.
Загрейте на силен огън обилно количество олио. Аз пържа на 8-ма степен, която е една степен под максималната.
Потопете всяко парче риба в панировката и веднага слагайте в сгорещеното олио. Пържете до златисто от двете страни.
Златистият загар се постига много бързо предвид температурата и е възможно да се притесните, че отвътре рибата ви може да остане сурова. Не се тревожете за това, защото няма. Бялата риба се сготвя много бързо, а и когато извадите от горещото олио, тя ще продължава да се готви, защото е обгърната от все още горещата панировка.
Става много крехка и приятна панирана риба, дори и парченцата да са по-дебелички, няма да останат сурови.
Поднесете с чесново-майонезен сос и резени лимон и гарнирайте със свежа салата вашата риба в пухкава панировка.