Начин на приготвяне
Класическа рецепта за едно прекрасно бирено мезенце, на което никой не е в състояние да устои.
Приготвям рецептата с варено-пушен бекон.
Започнете със нарязване на кашкавала на дебели пръчици.
Потапяйте ги в брашно, яйце, пак брашно и пак яйце - така до получаване на по-дебела обвивка - панировка.
Изпържете в силно загрято олио до златисто кашкавалените хапки и ги изваждайте върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Завийте всяко кашкавалче в тънка ивица бекон и забодете с клечка.
По желание може да пъхнете в загрята на 250 градуса фурна за кратко, колкото леко да се жегне беконът, но не дръжте дълго във фурната, за да не се разтече кашкавалът.
Бързо, лесно и вкусно мезенце.
Добър апетит!